Siirry pääsisältöön

Harjoitteluviikko 9

Pääsiäinen oli ja meni ja Tiistaina palattiin takaisin harjoittelun pariin.

Viikko alkoi heti erään asiakastilauksen hoitamisella, eli pakattiin Annan kanssa 50kpl huopia paperikasseihin kuljetusta odottamaan. Tein samana päivänä myös suunnittelemastani laukusta pari uutta protoa (malli pysyi samana) ja kokeilin toiseen eri kuosista kangasta ja lisäksi kokeilin vähän paksumpaa hihnaa laukkuihin. Muutoksia laukkuun on matkan varrella tullut aika paljon ja olen kokeillut kaiken näköisiä erilaisia juttuja laukussa. Nyt laukkumalli alkaa olla melko lailla valmiina, ja pitäisi miettiä laukulle hintaa ja toivon mukaan se sitten pääsee tuotantoon ja myyntiin.

Paljon tullut muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaan.
Näissä kahdessa käytetty paksumpaa hihnaa ja testasin miltä Tälpual Toispual kangas näyttää tässä laukussa. 
Tämä se laukun malli tulee sitten varmasi olemaan, jos se tuotantoon asti menee. 
Säkkireppuja olen myös parina päivänä tällä viikolla ommellut. Samana päivänä en ole valmiiksi asti reppuja saanut, vaan se on ollut lähinnä kymmenien reppujen eri vaiheiden ompelua. Säkkireppua tehdessä, joutuu koko ajan hyppimään edestakaisin saumurilta suoraommelkoneelle/kolmisyötökoneelle. Kymmenkunta reppua ehtisin tällä viikolla valmiiksi asti saamaan ja aika monta kymmentä vielä olisi jäljellä. Painettiin Annan kanssa Keskiviikkona myös helmi-pyyhkeitä tällä kertaa mustalla painovärillä. Viimeksi ehdittiin painaa vain valkoisella.

Pellavalle painettu Helmi-kuosi
Säkkirepun yläreunan ompelua kolmisyöttökoneella.
Käännettäviä ja solmittavia reppuja.
Valmis säkkireppu Tälpual Toispual- kankaasta.
Torstaina olin Annan kanssa kaupalla hommissa. Lähinnä keskityin tarkistamaan kaupalle saapuneita 300kpl kangaskasseja. Siinä se koko päivä sitten menikin ja ihan paria asiakasta siinä välissä palvelin.



Eipä tästä viikosta ole oikeastaan paljoa kirjoitettavaa. Ensi viikolla alkaa viimeinen viikko harjoittelua ja siitäkin viikosta menee pari päivää saaristolaismarkkinoilla. Kohta palataan takaisin kouluun ja pääsee taas keskittymään omiin hommiin.

-Sari-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muotoilun vuosikymmenet 1970-luku 5/7

70-luku: kirkkaita ristiriitaisia värejä ja voimakkaita muotoja. Niistä oli 70-luku tehty. Kirkkaita värejä ja muotoja löytyi niin muodista, kuin kodin sisustuksestakin ja suomalaiset olivat rohkeita pukeutumaan ja sisustamaan 1970-luvulla. Pentik 1970-luvun yksi tunnetuimpia muotoilijoita oli Anu Pentik ja hänen alkuaijoilleen tyyppillistä designia olivat epämuodostuneet erilaiset keramiikkaesineet. Anu ja Topi Pentikäinen muuttivat 1969 Posiolle omakotitaloon, jonka kellariin rakennettiin savipaja ja uuni. Siellä syntyivät Anu Pentikäisen ensimmäiset menestystuotteet, kaamoskivet. Kaamoskivi kynttiläjalka Anu Pentikin kynttilänjalka Pentikin kasviaiheinen kynttilänjalka Aarikka Aarikka alkoi 70-luvulla panostaa sisustustuotteisiin, joille oli kaupungistumisen myötä kysyntää. Menestystuotteisiksi nousivat pellistä tehdyt värikkäät säilytyspurkit, lautaset ja tarjottimet. Valikoimaan kuului myös puusta valmistetut tarjoilutuotteet. Aarikka peltituotteet

Tekstiilimateriaalit ja vesijalanjälki

Päätin kirjoittaa koulutehtävän innoittamana kiinnostavia faktoja tekstiilimateriaaleista ja niiden vesijalanjäljistä. Sain koulutehtäväksi tehdä esitelmän viskoosista ja siihen tietoa etsiessä törmäsin tietoihin vesijalanjäljistä ja materiaalien valmistusprosesseista. Eipä ole tullut ennen edes ajatelleeksi kuinka paljon yhden vaatekappaleen valmistukseen käytetään vettä. Kirjoitan pintaraapaisun muutamasta eri materiaalista ja niiden valmistuksesta. Mitä on puuvilla ja mistä se tulee? Puuvilla on luonnonkuitu, jota viljellään Kiinassa, Yhdysvalloissa, Intiassa, Pakistanissa, Uzbekistanissa, Turkissa, Australiassa ja Egyptissä. Sana "luonnonkuitu" voi herättää mielikuvaa ekologisesta materiaalista, mutta todellisuus on aivan toista. Puuvilla kasvatetaan pelloilla ja sen valmistukseen käytetään paljon vettä ja kemikaaleja valmistuksen eri vaiheissa. Puuvillaa tuotetaan  2,4 MILJARDIA kiloa vuodessa.  Puuvillan tuottamiseen kuluu ihan älytön määrä vettä! Yhden pu

Muotoilun vuosikymmenet #1940-luku 2/7

Postaus on jatkoa koulutehtävään muotoilun vuosikymmenistä ja kirjoitan 1940-luvun kodista ja sisustuksesta. 1940-luvulla vallitsi asuntopula sotavuosien takia. Tuolloin asunnoista pyrittiin tekemään erittäin kompakteja niin että mahdollisimman  monta ihmistä mahtuisi asumaan mahdollisimman mukavasti pienessä asunnossa. Rintamamiestalot yleistyivät 1940-luvulla, koska ne pystyttiin rakentamaan itse melko edullisista raaka-aineista. Lautarakenne korvasi tuolloin perinteisen hirsirungon. Yleisin talomalli oli puolitoistakerroksinen harjakattoinen talo, jonka ullakkotilaan oli mahdollisuus rakentaa lisää asuintilaa. Tyyppitalot olivat talomalleja, joita varten oli olemassa valmiit piirrustukset. Nämä suunnitelmat olivat kaikkien rakentajien käytettävissä. Suunnitelmat sisälsivät yleensä yksinkertaisen työselityksen ja ainemenekkilaskelman piirrustusten lisäksi. Tyyppitalomalli kuvan lähde: Sisustus oli tuolloin käytännönläheistä ja melko yksinkertaista aiempiin vuosiin nähden.