Siirry pääsisältöön

KUI design esittely ja toinen viikko harjoittelua takana.

KUI? design 10-vuotta!

Kui design on Annan ja Rebekkan perustama tekstiilialan yritys, josta löytyy lapsille suunnattuja tuotteita ja vaatteita, sekä muuta kivaa sisustustuotetta ja tekstiilituotetta myös aikuiseen makuun. Valikoimaan sisältyy mm. lasten vaatteita, Turku-aiheisia keittiöpyyhkeitä, kasseja, laukkuja tyynyjä ja vaikka mitä muuta. Ja tottakai tuotteista löytyy myös muita kuoseja. Kui tunnetaan varmasti parhaiten Turku-aiheisista tuotteistaan ja kuoseistaan.

Juhlavuoden kunniaksi oli painettu kaksivärisiä keittiöpyyhkeitä ja käsinpainettuja julisteita Turku-siluetista.
Musta ja valkoinen juhlapyyhe.

Ensimmäisinä vuosina Anna ja Rebekka ovat kaksin valmistaneet ja painaneet kaikki tuotteensa ja kuosinsa itse. Vuosien aikana tuotanto ja valikoima on laajentunut ja tuotantoa on ulkoistettu alihankkijoille, mutta edelleen suuri osa tuotteista painetaan ja ommellaan itse. Yrityksen tuotantotilat sijaitsevat Turun Manillassa vanhassa tehdaskiinteistössä ja myymälätilat Aurajoen varrella Läntisellä rantakadulla. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä neljä henkilöä (kaksi myymälässä ja kaksi tuotantotiloissa) + yksi, joka tällä hetkellä viettää vielä äitiyslomaansa.



Näiden kahden harjoitteluviikon aikana olen päässyt mukaan niin tuotantoon, kuin myymälätyöskentelyyn ja kivaa on ollut! Paljon uutta on tullut opittua. Myymälässä ensimmäinen päivä meni tuotteisiin tutustumiseen ja kaikkea informaatiota ei pystynyt edes sisäistämään, koska tuotevalikoima on melko laaja. Aika hyvin kuitenkin seuraavana päivänä vielä tieto oli tallella ja kassan hoitokin alkoi sujua. Ja vaikka aluksi pieni kauhu valtasikin mielen, kun tajusin että asiakkaat ostavat tuotteita paljon lahjaksi ja niitä pitäisi siis myymälässä asiakkaille paketoida, niin melko hyvin se jo lähti sujumaan Emman hyvien paketointivinkkien avulla.

Ihan ensimmäiseksi, kun myymälään sisään astui tuli tilasta kivan lämmin fiilis ja vaikka pieni myymälä on täynnä tuotteita, se ei tee siitä kuitenkaan sekavan näköistä. Vaan tuotteet oli aseteltu hyvin tilaan nähden ja olivat aivan harmoniassa keskenään, vaikka eri kuoseja tuotteissa onkin paljon. Kui:n mustavalkoiset tuotteet ovat itselle kyllä heikko kohta ja saattaa olla, että näiden viikkojen aikana mukaan lähtee väkisinkin joitain tuotteita! 😁

Ovelta tultaessa enimmäisenä kassa oikealla.


Monta eri kuosista tyynyä eri väreissä.





Tuotannossa olen päässyt ompelemaan muutamaa eri materiaalia ja toinen harjoitteluviikko onkin melkein mennyt bambuviskoosista valmistettun harson leikkaamiseen ja palojen ompeluun. Materiaali on melko haastava ommella, mutta kyllä sekin harjoittelun jälkeen lähti siitä sujumaan.

Harso vielä leikkaamatta.
Reunojen saumurointia.

Vielä olisi 8 viikkoa harjoittelua edessä ja innolla kyllä odotan tulevia viikkoja, koska paljon oppimista on vielä jäljellä! Kiitos jo näistä parista viikosta Kui:n porukalle, että ottivat minut mukaansa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muotoilun vuosikymmenet 1970-luku 5/7

70-luku: kirkkaita ristiriitaisia värejä ja voimakkaita muotoja. Niistä oli 70-luku tehty. Kirkkaita värejä ja muotoja löytyi niin muodista, kuin kodin sisustuksestakin ja suomalaiset olivat rohkeita pukeutumaan ja sisustamaan 1970-luvulla. Pentik 1970-luvun yksi tunnetuimpia muotoilijoita oli Anu Pentik ja hänen alkuaijoilleen tyyppillistä designia olivat epämuodostuneet erilaiset keramiikkaesineet. Anu ja Topi Pentikäinen muuttivat 1969 Posiolle omakotitaloon, jonka kellariin rakennettiin savipaja ja uuni. Siellä syntyivät Anu Pentikäisen ensimmäiset menestystuotteet, kaamoskivet. Kaamoskivi kynttiläjalka Anu Pentikin kynttilänjalka Pentikin kasviaiheinen kynttilänjalka Aarikka Aarikka alkoi 70-luvulla panostaa sisustustuotteisiin, joille oli kaupungistumisen myötä kysyntää. Menestystuotteisiksi nousivat pellistä tehdyt värikkäät säilytyspurkit, lautaset ja tarjottimet. Valikoimaan kuului myös puusta valmistetut tarjoilutuotteet. Aarikka peltituotteet

Tekstiilimateriaalit ja vesijalanjälki

Päätin kirjoittaa koulutehtävän innoittamana kiinnostavia faktoja tekstiilimateriaaleista ja niiden vesijalanjäljistä. Sain koulutehtäväksi tehdä esitelmän viskoosista ja siihen tietoa etsiessä törmäsin tietoihin vesijalanjäljistä ja materiaalien valmistusprosesseista. Eipä ole tullut ennen edes ajatelleeksi kuinka paljon yhden vaatekappaleen valmistukseen käytetään vettä. Kirjoitan pintaraapaisun muutamasta eri materiaalista ja niiden valmistuksesta. Mitä on puuvilla ja mistä se tulee? Puuvilla on luonnonkuitu, jota viljellään Kiinassa, Yhdysvalloissa, Intiassa, Pakistanissa, Uzbekistanissa, Turkissa, Australiassa ja Egyptissä. Sana "luonnonkuitu" voi herättää mielikuvaa ekologisesta materiaalista, mutta todellisuus on aivan toista. Puuvilla kasvatetaan pelloilla ja sen valmistukseen käytetään paljon vettä ja kemikaaleja valmistuksen eri vaiheissa. Puuvillaa tuotetaan  2,4 MILJARDIA kiloa vuodessa.  Puuvillan tuottamiseen kuluu ihan älytön määrä vettä! Yhden pu

Muotoilun vuosikymmenet #1940-luku 2/7

Postaus on jatkoa koulutehtävään muotoilun vuosikymmenistä ja kirjoitan 1940-luvun kodista ja sisustuksesta. 1940-luvulla vallitsi asuntopula sotavuosien takia. Tuolloin asunnoista pyrittiin tekemään erittäin kompakteja niin että mahdollisimman  monta ihmistä mahtuisi asumaan mahdollisimman mukavasti pienessä asunnossa. Rintamamiestalot yleistyivät 1940-luvulla, koska ne pystyttiin rakentamaan itse melko edullisista raaka-aineista. Lautarakenne korvasi tuolloin perinteisen hirsirungon. Yleisin talomalli oli puolitoistakerroksinen harjakattoinen talo, jonka ullakkotilaan oli mahdollisuus rakentaa lisää asuintilaa. Tyyppitalot olivat talomalleja, joita varten oli olemassa valmiit piirrustukset. Nämä suunnitelmat olivat kaikkien rakentajien käytettävissä. Suunnitelmat sisälsivät yleensä yksinkertaisen työselityksen ja ainemenekkilaskelman piirrustusten lisäksi. Tyyppitalomalli kuvan lähde: Sisustus oli tuolloin käytännönläheistä ja melko yksinkertaista aiempiin vuosiin nähden.